Πώς μπορώ να αναζητήσω ένα νόμισμα ;

Η νομισματική βάση δεδομένων προτείνει δυνατότητες απλής και σύνθετης αναζήτησης νομισμάτων. Μπορείτε να αναζητήσετε νομίσματα στην ενότητα: Νομίσματα - Αναζήτηση. Παράλληλα προτείνονται στον ιστότοπο και νομίσματα στα επιστημονικά άρθρα και ιδιαίτερα στα κείμενα που εντάσσονται στην κατηγορία της Νομισματικής.

 

Πώς λειτουργεί η αναζήτηση της κυπριακής νομισματικής βιβλιογραφίας ;

Η νομισματική βιβλιογραφία προτείνεται στην ενότητα Βιβλιογραφία, συντάχθηκε και επικαιροποιήθηκε από τη Δρ Anne Destrooper-Georgiades και περιλαμβάνει περισσότερες από 600 σχετικές εγγραφές. Πέραν του εισαγωγικού κειμένου για τη νομισματική έρευνα που θα εντοπίσετε στην ενότητα, προτείνονται δυνατότητες απλής και σύνθετης αναζήτησης βιβλιογραφικών αναφορών. Μπορείτε για παράδειγμα να αναζητήσετε βιβλιογραφία με επώνυμο συγγραφέα, έτος δημοσίευσης, τίτλο ή τμήμα τίτλου, λέξεις κλειδιά ή να συμβουλευτείτε τις εγγραφές που εντάσσονται σε μια ευρύτερη κατηγορία (για παράδειγμα θησαυροί).

 

Πώς λειτουργεί η αναζήτηση των επιστημονικών άρθρων του «Κύπριου Χαρακτήρ» ;

Για να αναζητήσετε τα επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύονται για πρώτη φορά στον ιστότοπο Κύπριος Χαρακτήρ, θα πρέπει να συνδεθείτε με την ενότητα Άρθρα, όπου θα εντοπίσετε την παρουσίαση του συνόλου των άρθρων που έχουν αναρτηθεί, τα άρθρα σε προετοιμασία (επιμέλεια ή/και μετάφραση) και τις θεματικές ενότητες στις οποίες αυτά εντάσσονται. 

Η αναζήτηση των άρθρων προσφέρει συμπληρωματικές δυνατότητες. Μπορεί κανείς να αναζητήσει επιστημονικά άρθρα με ελεύθερη αναζήτηση, με λέξεις-κλειδιά (τα οποία εμφανίζονται ως σύννεφο ετικετών με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερου μεγέθους λέξεις να αντιπροσωπεύονται συχνότερα) και με χάρτη τοποθεσιών και τοπωνυμίων που αναφέρονται στα επιστημονικά άρθρα.

 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την υποβολή επιστημονικού άρθρου για την ενότητα "άρθρα" του ιστότοπου ;

Τα επιστημονικά άρθρα δημοσιεύονται στην ενότητα Άρθρα, που δημιουργήθηκε με στόχο την άμεση προβολή του έργου παλαιότερων και νεότερων ερευνητών, οι οποίοι μέσα από τις μελέτες τους πραγματεύονται πτυχές της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της νομισματικής της αρχαίας Κύπρου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον επιθυμεί να προτείνει επιστημονικό άρθρο, είναι να βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης ή να έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή ή άλλης μορφής επιστημονική μελέτη για την Κύπρο, από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή περίοδο.

Τα υποβληθέντα άρθρα θα γίνονται δεκτά προς (ηλεκτρονική) δημοσίευση με επιπλέον βασικά κριτήρια τη δυνατότητα ένταξής τους στις προτεινόμενες θεματικές ενότητες και τη μη ταύτιση του περιεχομένου τους με το περιεχόμενο άρθρων που έχουν ήδη δημοσιευθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία δημοσίευσης. Το σύνολο των άρθρων (δημοσιευμένα και σε προετοιμασία) μπορεί να εντοπιστεί στη σχετική ενότητα του ιστότοπου.

Τα άρθρα θα πρέπει να αποστέλλονται στην αγγλική ή/και στην ελληνική γλώσσα. Για τις τυποεκδοτικές οδηγίες προς τους συγγραφείς των επιστημονικών άρθρων πατήστε εδώ.